Saga kommenterer

Saga Corporate Finance tok initiativet til en dialog med eierne av hhv Røros Flyservice og Norport Handling om en mulig konsolidering og samlet prosess for å finne en felles eier av de to selskapene. Under salgsprosessen ble også eierne av det svenske selskapet Nordic Aero invitert og inkludert i transaksjonen.

Ivan Alver, Partner
Saga Corporate Finance

Saga Corporate Finance bistår eierne av Røros Flyservice, Norport Handling og Nordic Aero  når de tre selskapene selges til Accent Equity Partners og danner det nye nordiske flyservice konsernet Aviator Airport Alliance

Røros Flyservice ble etablert i 2002 av tidligere ansatte i Braathens i kjølevannet av SAS’ oppkjøp av Braathens. Selskapet tilbyr et bredt utvalg av ulike bakketjenester til et stor antall kunder ved ni norske flyplasser: Røros (RRS), Oslo Gardermoen (OSL), Trondheim (TRD), Tromsø (TOS), Kristiansand (KRS), Bodø (BOO), Bardufoss (BDU), Ålesund (AES) og Molde (MOL).

Selskapet har en årlig omsetning på ca 350 NOKmill fordelt på ca 56.000 flybevegelser og ca 11 mill passasjerer i året. Røros Flyservice har ca 500 ansatte.

Norport Handling ble etablert i Bergen i 2002.  Selskapet tilbyr et bredt utvalg av ulike tjenester til et stor antall kunder ved Bergen lufthavn, Stavanger lufthavn, Rygge sivile lufthavn og ved Haugesund lufthavn, Karmøy. Norport Handling håndterer både fly og helikopter.

Selskapet har en årlig omsetning på ca 150 NOKmill fordelt på ca 30.000 flybevegelser og ca 4.5 mill passasjerer i året. Norport Handling har ca 320 ansatte.

Nordic Aero ble etablert i Stockholm i 1983. Selskapet har tradisjonelt hatt fokus på rampe- og passasjerhåndtering, renhold av fly (eksteriør og interiør), og avisning. Nordic Aero tilbyr et bredt utvalg av bakketjenester på Stockholm Arlanda og i Gøteborg, og passasjerhåndteringstjenester ved flyplassene i Jönköping, Kristianstad, Halmstad, Norrköping, Visby, Umea og Luleå.

Nordic Aero har en årlig omsetning på ca 300 NOKmill og ca 800 ansatte.

Klikk her for pressemelding

 

 

 

Les mer...

Fakta

  • Oppdragsgiver: Røros Flyservice / Norport Handling / Nordic Aero
  • Oppdrag: Salgsmandat
  • Bransje: Luftfart bakketjenester
  • Antall ansatte: 1 600

Finansiell historikk

Omsetning (NOK mill.)
  • 669
  • 679
  • 751
  • 889

Aviator Airport Alliance er en ledende leverandør av bakketjenester i det nordiske luftfartsmarkedet